Read Povjesničarka by Elizabeth Kostova Free Online


Ebook Povjesničarka by Elizabeth Kostova read! Book Title: Povjesničarka
The author of the book: Elizabeth Kostova
Edition: Algoritam
The size of the: 452 KB
City - Country: No data
Date of issue: 2005
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 2136 times
Reader ratings: 7.1

Read full description of the books:Iz najmračnijeg doba europske povijesti potječe legenda o najokrutnijem vladaru srednjovjekovne Europe, legenda koja već stoljećima u jednakoj mjeri intrigira povjesničare, pisce i filmske redatelje, ona o vlaskom tiraninu Vladu Tepešu. S povijesnog gledišta Vlad Tepeš kriv je za smrt više od dvadeset tisuća stanovnika Vlaške i Transilvanije, u okviru pregovora završio je kao turski talac, poginuo je u bitci protiv Turaka, ili ga je pak slučajno ubio netko od njegovih ljudi. No Vlad Tepeš sasvim sigurno nije bio vampir. To, dakako, tvrde povjesničari. Praznovjerna vjerovanja, narodne pjesme i pučka predaja stanovnika zemalja istočne Europe govore naravno, nešto posve drukčije.

POVJESNIČARKA, ELIZABETH KOSTOVA Deset godina minucioznog povijesnog istraživanja, mnogo osobnog iskustva i putovanja zemljama o kojima piše bili su potrebni Elizabeth Kostovoj kako bi završila svoj roman prvijenac, za koji je još na sveučilištu u Michiganu dobila nagradu za “roman u nastajanju”. Eruditski stil, potresna ljubavna priča i avantura od koje zastaje dah, pretvorili su Povjesničarku u najčitaniji hit godine. Algoritam vam s ponosom predstavlja hrvatski prijevod Povjesničarke Elizabeth Kostove koji izlazi samo dva mjeseca nakon svjetske premijere u prijevodu Damira Biličića i uz izvornu likovnu opremu Patti Ratchford.
Kompleksna radnja ovog romana smještena je gotovo čitavim dijelom u područjima istočne Europe, koja su od srednjeg vijeka sve do današnjih dana natapana krvlju i mučena ratovima pa se jedan dio događa i u Zagrebu i Dubrovniku.
Kada šesnaestogodišnjakinja u bogatoj knjižnici svojega oca pronađe dobro skrivenu knjigu i hrpu požutjelih pisama koja počinju riječima “Moj dragi i nesretni nasljedniče”, počet će potraga najopskurnijim putovima povijesti, utemeljena na činjenici toliko apsurdnoj koliko i mogućoj: Drakula, krvožedni Vlad Tepes je živ.
Vođena vještom spisateljskom rukom Elizabeth Kostove, priča se istovremeno razvija u tri smjera, u tri različita razdoblja: tridesetih godina prošlog stoljeća, profesor Bartolomew Rossi, nakon što mu je maštu i povjesničarski duh zaokupila neobična knjiga, krenuo je u potragu za Drakulom. Neobični, krvavi događaji ubrzo će ga natjerati da odustane, sve dok dvadeset godina kasnije istu knjigu ne pronađe Paul, njegov student. Ubrzo nakon toga, Rossi misteriozno nestaje, a Paul i Rossijeva kći Helen pokušat će riješiti zagonetku. Treći pripovjedni niz počinje dvadeset godina kasnije – nekadašnji student sada je ugledni diplomat, a sudbonosnu je knjigu pronašla njegova kći. Paul je nestao, ostavivši neshvatljivu poruku: “Otišao sam pronaći tvoju majku.” Majku koja je mrtva već dvadeset godina!

Elizabeth Kostova diplomirala je na sveučilištu Yale, a magistrirala na sveučilištu Michigan, gdje je dobila nagradu Hopwood za “Roman u nastajanju”.


Download Povjesničarka PDF Povjesničarka PDF
Download Povjesničarka ERUB Povjesničarka PDF
Download Povjesničarka DOC Povjesničarka PDF
Download Povjesničarka TXT Povjesničarka PDFRead information about the author

Ebook Povjesničarka read Online! Elizabeth Z. Johnson Kostova was born Elizabeth Z. Johnson in New London, Connecticut and raised in Knoxville, Tennessee where she graduated from the Webb School of Knoxville. She received her undergraduate degree from Yale University and a Master of Fine Arts from the University of Michigan, where she won the 2003 Hopwood Award for her Novel-in-Progress. She is married to a Bulgarian scholar.

Her first novel, The Historian, was published in 2005, and it has become a best-seller.

Kostova released her second novel The Swan Thieves on January 12, 2010.


Reviews of the Povjesničarka


THOMAS

Why do you ask me to drive a phone?

NOAH

Why are you asking for a phone number?

SKYE

What do you ask me to write a phone number for?

LOGAN

Why do you need to specify a phone?

HOLLY

One of the best books
Add a comment
Download EBOOK Povjesničarka by Elizabeth Kostova Online free

PDF: povjesniarka.pdf Povjesničarka PDF
ERUB: povjesniarka.epub Povjesničarka ERUB
DOC: povjesniarka.doc Povjesničarka DOC
TXT: povjesniarka.txt Povjesničarka TXT