Read Отклонения наесен by Чавдар Ценов Free Online


Ebook Отклонения наесен by Чавдар Ценов read! Book Title: Отклонения наесен
The author of the book: Чавдар Ценов
Edition: Жанет 45
The size of the: 17.38 MB
City - Country: No data
Date of issue: 2015
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 1154 times
Reader ratings: 6.1

Read full description of the books:„Отклонения наесен“ като отклонения въобще. От живота ни, от сърцевината ни, от същността ни. Чавдар Ценов обаче с това заглавие на неговите малки новели малко подвежда: отклонява ни наесен, за да ни ориентира към правия път. Правият път, разбран не като някаква изсушена и меркантилна праволинейност, а като сочно и вкусно човешко общуване, в което малките неща се оказват големи. Едно знаме – леко прокъсано, едно колело – уж откраднато, една дума – сякаш никаква, едно отклонение – цяла съдба, едно вино – а върхово прозрение... Да, така е: понякога трябва да се отклоним, за да се открием; да се объркаме, за да се оправим; да се замотаем, за да станем. И най-важното: понякога трябва да си препрочитаме „Отклонения наесен“, за да сме сигурни, че винаги ще сме намерили живота си. Онзи истинския живот, който ни прави не заблудени пътници в пустотата на космоса, а ни изпълва и ни прави истински и светли... Бъдни и бъдещи.

Митко Новков


Download Отклонения наесен PDF Отклонения наесен PDF
Download Отклонения наесен ERUB Отклонения наесен PDF
Download Отклонения наесен DOC Отклонения наесен PDF
Download Отклонения наесен TXT Отклонения наесен PDFRead information about the author

Ebook Отклонения наесен read Online! Чавдар Ценов е роден на 24 март 1956 г. в София. Завършва 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ и българска филология в СУ “Свети Климент Охридски”. Работил е като учител по български език и литература, редактор във в. “Литературен форум”, в Националния институт за паметници на културата, в издателство, като коректор и репортер във всекидневници, бил е началник отдел и директор на дирекция в държавната администрация, координатор на проекта “Разбираема България”.

Превеждал е от френски език автори като Емил Дюркем, Симон Вейл и други. Автор е на съчинението “Удавената риба”, на сборниците с разкази “Черно под ноктите”, “Щраусовете на Валс” и “Другата врата” и (преведена и издадена в Македония, 2011), на романа “Кучета под индиго”. Негови разкази са превеждани на унгарски, испански и македонски език.

Чавдар Ценов е един от сценаристите на полския сериен филм “Дълбока вода”. Сериалът е награден на редица престижни фестивали в т.ч. с Hugo TV Award в Чикаго, Prix Italia в Торино и специалната награда Prix Europa в Берлин.


Reviews of the Отклонения наесен


HARLEY

Another one-time book, but it was interesting.

HENRY

The phone number must be specified for robot protection

EMILIA

A book that has changed and continues to change my life for the better!

IBRAHIM

The phone number must be written to protect against robots

ALICE

Something a favorite author wrote.
Add a comment
Download EBOOK Отклонения наесен by Чавдар Ценов Online free

PDF: otkloneniya-naesen.pdf Отклонения наесен PDF
ERUB: otkloneniya-naesen.epub Отклонения наесен ERUB
DOC: otkloneniya-naesen.doc Отклонения наесен DOC
TXT: otkloneniya-naesen.txt Отклонения наесен TXT