Read Knjiga uspomena by Jelena Bačić Alimpić Free Online


Ebook Knjiga uspomena by Jelena Bačić Alimpić read! Book Title: Knjiga uspomena
The author of the book: Jelena Bačić Alimpić
Edition: Laguna
The size of the: 716 KB
City - Country: No data
Date of issue: February 9th 2016
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 1295 times
Reader ratings: 5.8

Read full description of the books:Videla je njegove oči, tople i plave kao jasno letnje nebo, osetila dodire za kojima je čeznula i o njima maštala svih tih praznih, teških godina. Videla je i sebe, onakvu kakva je nekada bila, bosonogu, u noćnoj košulji, raščupane kose i rumenih devojačkih obraza. Mogla je da oseti meku, vlažnu travu pod nogama. Jasno je videla svoju majku, i osetila kako joj nežno ljubi čelo, njene ruke dok joj češljaju duge, zamršene uvojke i oca kako je brižno pita: „Jesi li srećna, Ema?“

Kao izuzetno talentovana učenica sa najboljim ocenama, Emilija po preporuci profesora Kostića dolazi na Bečki univerzitet. Njen mentor je jedan od vodećih intelektualaca naučne elite s početka tridesetih godina prošlog veka. Franc Nojbauer u svojoj višedecenijskoj karijeri konačno sreće studenta vrednog divljenja i odlučuje da mu Emilija postane asistent. Mlada žena koja se uspinje društvenom lestvicom živi svoj san. Istovremeno, na imanju Ercegovih, u srcu vojvođanske ravnice, živote njenih siromašnih roditelja i grofovske porodice prepliću nepredvidive niti sudbine. Kada nacisti preuzmu vlast u Beču, u godinama rata i nevolja, između Emilije i profesora Nojbauera razvija se čudan i jedinstven odnos dva jaka karaktera i briljantna uma: više od platonske ljubavi, a manje od telesne strasti.

Knjiga uspomena Jelene Bačić Alimpić je drugi deo trilogije Kazna za greh, roman o sećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti. Oda životu koji pulsira uprkos Drugom svetskom ratu, i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati.


Download Knjiga uspomena PDF Knjiga uspomena PDF
Download Knjiga uspomena ERUB Knjiga uspomena PDF
Download Knjiga uspomena DOC Knjiga uspomena PDF
Download Knjiga uspomena TXT Knjiga uspomena PDFRead information about the author

Ebook Knjiga uspomena read Online! Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu.
Školovala se u Novom Sadu, Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu, na katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Radila je kao novinar i autor dokumentarnih TV emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad, u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu Color press group. Od 2002. godine radi kao urednik i novinar na Televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo.
Živi u Novom Sadu, udata je i majka dvoje dece, Marka i Dunje.
"Ringišpil" je njen prvi roman.


Reviews of the Knjiga uspomena


TOBY

Why do they ask for a phone?

FREDDIE

A book that really liked it!

FAITH

The first review I put my soul in.

CAMERON

The book is really worthy of the bestseller!

OLIVIA

Phone number you need to drive to protect against robots. I wrote the number and downloaded without registering.
Add a comment
Download EBOOK Knjiga uspomena by Jelena Bačić Alimpić Online free

PDF: knjiga-uspomena.pdf Knjiga uspomena PDF
ERUB: knjiga-uspomena.epub Knjiga uspomena ERUB
DOC: knjiga-uspomena.doc Knjiga uspomena DOC
TXT: knjiga-uspomena.txt Knjiga uspomena TXT