Read Miniä by Tuomas Kyrö Free Online


Ebook Miniä by Tuomas Kyrö read! Book Title: Miniä
The author of the book: Tuomas Kyrö
Edition: Kirjakauppaliitto
The size of the: 8.31 MB
City - Country: No data
Date of issue: April 23rd 2012
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
Loaded: 2853 times
Reader ratings: 3.5

Read full description of the books:Heti alkuun tärkeä täsmennys: En ole lukenut Mielensäpahoittajaa, enkä nähnyt erittäin suosittujaa teatteri- ja elokuvaversioita. Ainoa lukemani Tuomas Kyrön teos on Arto Paasilinnan Jäniksen vuodelle hattua nostanut Kerjäläinen ja jänis, josta todella pidin. Humoristinen tarina nyky-Suomen asenneilmastoon joutuneesta romanialaiskerjäläisestä sekä itketti että nauratti ja toi upealla tavalla esiin kirjailijan kyvyt herkkien, koskettavienkin tunnelmien vangitsijana. Moderni humoristinen romaani.

Toinen tärkeä täsmennys: Tartuin Miniään ns. yökylä-reissulla, vieraassa ympäristössä, kun uni ei tullut silmään. Kirjahyllyä plärätessäni vuoden 2012 kirjan ja ruusun päivänä jaettava bonus-teos tuntui reilun sadan sivun pituisena mukavalta yöpalalta, jonka pystyisi lukaisemaan sopivasti ennen höyhensaarille siirtymistä. Niin pystyikin, mutta uni ei kaikesta huolimatta tullut silmään. Vääntelehteminen lakanoissa jatkui koko yön.

Pahoitin mieleni.

Sillä Miniä on kaikkea sitä, mitä en millään jaksaisi lukea, mutta jota paremman puutteessa oli yökylässä ollessa pakko lukea: Narraation muotoon puettu löyhä kertomus, jossa mukamas koomisesta tilanteesta siirrytään seuraavaan. Tärkeänä jännitteenä kirjassa toimii ihmisten välisten suhteiden pinnallinen kunnioittaminen, eli muodollisuuksien ylläpitäminen. Sellainen on perinteistä huumorin polttoainetta ja tuttua varmasti kaikille anoppi-/appi-suhteille, mutta sen toistaminen loputtomasti ei jaksa naurattaa pitkään. Tai ehkä jaksaisikin, jos kirjassa olisi enemmän tarinaa tai Kyrölle ominaista herkullista kerrontaa.

Asetelma sinänsä on Miniässä hauska. Appi-ukon yllättävä ilmaantuminen perhepiiriin pilaa hyvin alkaneen viikonlopun, jota entisestään sekoittaa yllättävän ja tärkeän työtilaisuuden ilmaantuminen ulkomaalaisine vieraineen - jotka tietenkin pääsevät nauttimaan appi-ukon seurasta. Crazy-komedian ainekset ovat siis kasassa ja hyvän tv-elokuvan (vinkki Yleisradion suuntaan) Miniästä varmasti saisi, mutta novellina kokonaisuus ei vain toimi.

Ja kun kerran pahalle päälle ja vauhtiin päästiin, niin tulkoon tässä samalla haukutuksi myös Juha Vuorisen erittäin suosittu Juoppohullun päiväkirja, jonka taannoin luin. Huolimatta kovista yrityksistä, onnistuin pääsemään suurinpiirtein "kirjan" puoliväliin. Jos Miniä olisi ollut 300-sivuinen romaani ja jatkunut samanlaisena vielä sivulle 150, olisi leikki jäänyt todennäköisesti siihen. Ja tässä on tärkeä itsetutkiskelun paikka: Miksi en pysty samaistumaan kirjojen huumoriin? Juoppohullun päiväkirjaa ja Mielensäpahoittajaa - jonka aihepiiriin myös Miniä läheisesti kuuluu - on myyty kymmeniätuhansia kappaleita. Onneksi mausta ei voi valittaa...

Jos Miniä on syntynyt ikään kuin Mielensäpahoittajan sivutuotteena ja tilaustyönä kirjan ja ruusun päiväksi, niin ymmärrän kirjailijan motiiveja oikein hyvin. Mitäpä sitä suotta enempää yrittämäänkään. Miksi sitten peräti kaksi tähteä? Siksi, että viimeisen kymmenen sivun aikana Tuomas Kyrö näyttää ne kyntensä, josta häntä Kerjäläinen ja jänis -romaanissa niin kovasti tykkäsin: kykynsä herkkien, koskettavien tunnelmien kuvaamisessa ja ihmiselämän pohtimisessa. Kirja onnistutaan sentään päättämään jotenkin.

Suositun kirjan, sekä teatteri- ja elokuvaversioiden perusteella Tuomas Kyröllä on mahdollisuus nousta valtakunnan ykköshumoristiksi. Sellaiselle näyttää tällä hetkellä olevan runsaasti tilausta. Mielensäpahoittajallekin tuli jatko-osa, joka on kiivennyt kovaa vauhtia myyntitilastojen kärkeen. Toivon kovasti, etteivät kirjat ole kuitelkaan tematiikaltaan toistensa kopioita.Download Miniä PDF Miniä PDF
Download Miniä ERUB Miniä PDF
Download Miniä DOC Miniä PDF
Download Miniä TXT Miniä PDFRead information about the author

Ebook Miniä read Online! Tuomas Kyrö is a Finnish author and comic book illustrator.

FI: Tuomas Kyrö on suomalainen romaaneja, kolumneja, pakinoita, draamaa sekä sarja- ja pilakuvia tuottanut kirjailija ja sarjakuvapiirtäjä.

Kyrö on palkittu muun muassa Kalevi Jäntin rahaston palkinnolla vuonna 2005 ja Nuori Aleksis -palkinnolla 2006. Hänen teoksensa Liitto oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2005.

Tuomas Kyrö oli Eeva Joenpellon kirjailijakodin ensimmäinen stipendiaatti vuosina 2005–2009. Nykyisin hän asuu perheineen Janakkalassa.


Reviews of the Miniä


THOMAS

Books are incredible magic that you can carry with you.

TOBY

Fun book for children and their parents

CHLOE

A hard, shocking, but extremely useful book that makes you think!

TYLER

Fun book for children and their parents

ELEANOR

Interesting read for true fans
Add a comment
Download EBOOK Miniä by Tuomas Kyrö Online free

PDF: mini.pdf Miniä PDF
ERUB: mini.epub Miniä ERUB
DOC: mini.doc Miniä DOC
TXT: mini.txt Miniä TXT